tirsdag 24. april 2007

Seiltur


Fortuna
Før Arvid rakk å starte minibussen satt vi alle klare(fått beskjed om å være kjapt klare rett etter morgensamling). Vi satte avgåre mot tønsberg der seilskuta lå. Der kasta vi loss og seilte vår egen sjø...i rettning Ferder Fyr. Denne turen hadde vi motvind og fant ut at det ikke var vits å heise seila før på tilbakeveien.

Kaptein Geir forteller til ivrige lyttere.

Vår kaptein lærte oss forskjellige båt knuter som f.eks. 8-talls knute og dobbel halvstikk. Han fortalte åsså om området rundt og mange morsome historier. På Ferder fyr, som forøverig er Norges nest høyeste fyr (ca. 48m.o.h.) og har 150års jubileum i år, fikk vi gå opp til toppen. Opp dit er det 166 trappetinn og der oppe gikk vi som ikke led av høydeskrekk på utsida av "lyslinsa" som er fra 1600-tallet og fraktet fra Frankrike.

Silje, Katharina og Hege i toppen av Ferder Fyr.

Etter rundturen gikk vi ned til båten og her heiste vi seila før vi la fra kai. Men nå hadde vinden stila HELT, så vi kjørte tebake ved motothjelp.

Silje, Helene, Eli Marie og Agnethe heiser seil.

Værte var for 1. gang på veldig lenge "dårlig". Tåkete og fuktig, men ikke regn og lite vind, selvom litt vind ikke hadde skada.