torsdag 19. april 2007

PR-tur og Grotte"klatring"

Okey. Ny tur for Idrett og denne gangen satte vi kurs mot Hokksund. Her sarta vi med vår første foredarg for en av grunnkurs klassene på Eiker vgs. Alt gikk som smurt. Neste foredrag var ikke før halv 1 og imellomtida kosa vi oss i Hokksund sentrum. Det andre foredarget gikk åsså veldig bra. Herfra kjørte vi til overnattingsstedet som silje hadde fiksa 20 min ut av sentrum. Det var et veldig fint sted der vi slappa av resten av dagen, mens noen hoppa strikk, andre fresa jorda og andre gikk tur i nærområdet. Det blei grilling, været var fint, men litt vind.

Utstilling vi lagde på foredrag i Hokksund.
Utrolig fint sted å overnatte på.

Dagen etterpå, altså onsdag, var vi klare for grotte vandring. Vi pakka, rydda og kjørte fra plassen kl. 9.00 og etter Arvids lille omkøring (innom ett militær område) kom vi oss fram til møtepunktet der vi møtte vår instruktør. Herfra kjørte vi 20min opp i fjellet. Etter alle hadde fått utdelt hjelm med lys, gikk vi 1 km og kom fram. Det blei en litt mer dramatisk tur for Arvid som hadde blitt angrepet av et tre og fikk en kvist i fjeset, men det gikk bra. Da alle hadde kommet opp kikka vi oss forvirra rund for å se etter grotte inngangen, men den var ikke lett å se, for det var en lav helle hvor bekken delte seg (se bilde).

Det var litt mye vann i bekken og derfor veldig vannskelig å komme seg inn uten og bli veldig våt. Men inn kom omtrent alle. Inni var det trangt og vanneskelig å komme seg fram. Bekken rant under oss hele veien og vi måtte "buldre"(klatre langs grotteveggen) for å komme oss tørrskodd gjennom, men dette var vanneskelig. Inne i grotta var det 6 grader, men tror ingen frøys. Alle plumpa ufrivillig eller ei, våte te låre var vi alle sammen. Alle kom seg ut åsså og var godt å se lys etter 4 timers tur inne i grotta. Turen var planlagt til å ta 1,5 timer.

Lærerik tur der du blir bedre kjent med deg selv og andre. En opplevelse veldig mange satt pris på, men som jeg tror noen aldri vil prøve igjen. Altså blanda føelser etter dette "stuntet".

Ingen kommentarer: